vrijdag 17 februari 2012

NICK

Fow Pyng Hu

met: Merijn de Jong (Nick), Elisa Beuger (Monie), Maarten Heijmans (Jimmy), Luna Meijovic (Sophie), Marcel Hensema (Wim)

Scenario: Fow Pyng Hu. De intelligente en grillige Nick (26) werkt als chef-kok in een restaurant. Hij worstelt met het leven dat hij leidt. Als hij door zijn vriendin aan de kant is gezet en op zijn werk ontslagen, besluit hij op zoek te gaan naar truffels in Kroatië. In de uitgestrekte Kroatische bossen komt hij tot rust in een onverwachtse ontmoeting.

Camera: Benito Strangio. Casting: Kemna Casting, Marc Van Bree. Art Director: Billy Leliveld. Kleding & Make Up: Suzanne Pelgrim. Geluid: Diego Van Uden. Muziek: Mick Witkamp. Montage: Menno Boerema, Edon Riznavollli. Delegate Producer: Judy Maat. Co Producenten: Annemiek van Gorp, René Goossens. Producenten: Frans van Gestel, Arnold Heslenfeld.

Met Nick verdwaalt de kijker dieper en dieper in een bos, real time, zo’n 10 minuten lang. Acteur Merijn de Jong werd op 27 september 1981 geboren in Amsterdam. Hij debuteerde op negenjarige leeftijd in de musical “Les Miserables” van Joop van den Ende in de rol van Gavroche en speelde daarna op jonge leeftijd in verschillende opera producties van de Nederlandse Opera Stichting.

Luna Meijovic speelde onder andere in films als On a trip (Jasmila Zlbanic, 2008), Cirkus Fantasticus (Janez Burger, 2008) en I don’t dream in German (Ivana Lavolic, 2008). Ze maakte haar debuut in de speelfilm Esma’s Secret van regisseur Jasmila Zlbanic (2006), die een Gouden Beer won op het Berlin International Film Festival.

Maarten Heijmans (1983) studeerde in 2007 af aan de Amsterdamse Toneelschool. In de zomer van 2011 was hij te zien in de voorstelling Les Enfants du Paradis in het openlucht theater in het Amsterdamse Bos. Hij was op televisie te zien in o.a. S1ngle (NET5), Klokhuis (NTR), TiTaTovenaar (Z@pp) en SpangaS (NCRV).

Elisa Beuger werd geboren op 22 oktober 1979 in Rotterdam. Ze studeerde af aan de Toneelacademie Maastricht en volgde daarna een korte opleiding in New York bij het Lee Strasberg Theatre Institute. Ze speelde diverse gastrollen in televisieseries als Gooische Vrouwen, Keijzer & De Boer, Vuurzee II, Flikken Maastricht en Overspel.

Persreacties:
Mario Wisse in 'Metro' van donderdag 16 februari 2012: "Merijn de Jong (...) zorgt er met zijn knappe spel voor dat je als kijker - ondanks het feit zijn personage een eikel eerste klas is - de hele film lang geboeid blijft. Als je niet het geduld kunt opbrengen om Nick te volgen loop je waarschijnlijk na een kwartier de bioscoopzaal uit. Zonde van je geld."

Première: 16 februari 2011 (2 bioscoopzalen)
K-90 minuten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten