donderdag 16 februari 2012

ALS JE VERLIEFD WORDT

ook: STILETTO'S
Hans Scheepmaker

met: Bas Muijs (Benjamin/Benny), Fajah Lourens (Patty), Elle van Rijn (Marilou), Marc van Uchelen (John), Edwin Jonker (Jimmy), Nadia Poeschmann (Rosalie), Ernst Daniël Smid (Daniël), Jasper Faber (Bauwer), Fabienne Leeseman, Daniel Nussbaum, Talisia Misiedjan, Mimoun Ouled Radi, Jihane El Fahidi, Joost Buitenweg, Ruben Lursen, Jolanda van den Berg, Job Redelaar, Casper van Bohemen, Karel de Rooij, Shura Out, Danny da Costa, Colthilde Gaugaud Parici, Tim Murck

Scenario: Dimitri Frenkel Frank. Dertiger Benjamin Buck (Bas Muijs) runt als CEO het grote overslagbedrijf in de Amsterdamse haven dat zijn superrijke vrouw Marilou (Elle van Rijn) van haar vader heeft geërfd. Afkomstig uit een gewoon milieu is Benjamin niet gevoelig voor rangen en standen en verveelt hij zich in deze Wassenaarse kringen steeds meer. Zijn vrouw Marilou voelt zich daar echter als een vis in het water en heeft maar één obsessie; zich steeds verder verfraaien door plastische chirurgie. Op een avond valt Benjamin als een blok voor de fraaie en energieke Patty (Faya Lourens), zonder te weten dat dit mooie meisje in de kantine van zijn eigen bedrijf werkt. Maar Patty voelt totaal zich niet aangetrokken tot dit chique type. Om haar hart te veroveren gaat Benjamin daarom in zijn eigen bedrijf vermomd en zo undercover aan de slag als de volkse vrachtwagenchauffeur Bennie.

Een film van Rob Houwer’s productiehuis NEDFILM & TELEVISION BV in samenwerking met de TROS en Publieke Omroepfonds CoBO. De film wordt gedistribueerd door JUST FILMDISTRIBUTION (Rundskop, Razend, Abrir Puertas Y Ventanas) en zal vervolgens door JustBridge op DVD en Blu-ray worden uitgebracht.

De eerste digitale bioscoopproductie van Rob Houwer. Remake van HOGE HAKKEN, ECHTE LIEFDE. Cameraman is Erwin Steen (Lover of Loser, Pietje Bell). De film zou met digitale techniek gedraaid worden en door speciale software kon dan ook een driedimensionale versie gemaakt worden. STILETTO’S zou dan de éérste Nederlandse 3-D film kunnen worden, maar het liep anders. De opnames vonden tot 25 oktober 2010 plaats in Amsterdam, Wassenaar en Hoogmade. De beoogde première was maart 2011, maar het werd 9 febrauri 2012. Bas Muijs daarover in Sp!ts van dinsdag 7 februari 2012: "Rob Houwer, de producent, is een perfectionist en doet er liever wat langer over dan dat het vol fouten zit." De film was toen in niet-Pathébioscopen te zien en niet als 3D.

Songs o.a. Weekend Love / Golden Earring, Minute By Minute / Golden Earring.

Faja Lourens was in de soap GTST al eerder het liefje van Bas Muijs. Bas verliet de serie in 2005.

Er was voor de pers geen screening en ook geen mogelijkheid de film op de premiere-avond te zien.

Persreacties:
Mario Wisse in 'Metro' van donderdag 9 februari 2012: "(...) meer dan aardige romantische komedie met een leuke cast - Laurens is erg geloofwaardig als opwindende kantinejuffrouw - en een leuk verhaal. Niveau en kwaliteit van de humor en de dialogen is niet altijd om naar huis te schrijven."

Site: www.alsjeverliefdwordt.nl. Kijkwijzer: 12 (drugs, geweld, grof taalgebruik, seks).
Première: 9 februari 2012 (15 bioscoopzalen?)
K-90 minuten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten