donderdag 4 oktober 2012

DE CLUB VAN SINTERKLAAS & HET GEHEIM VAN DE SPEELGOEDDOKTER

Pieter Walther Boer

met: Laura van Bussel (Katja), Julian Ras (Mees), Victoria Koblenko (Nicole, de moeder van Mees), Charly Luske (Dirk, de vader van Katja), Ad van Kempen (Fritz, de speelgoeddokter), Victoria Koblenko (Nicole), Kimberly Klaver (Erika, tv-presentatrice), Roscoe Leijen (regisseur), Tim de Zwart (Hoge Hoogte Piet), Dimme Treurniet (Jack), Michiel Nooter (Kluspiet), Frans de Wit (Keukenpiet), Beryl van Praag (Testpiet), Yvonne Coldeweijer (vriendin Jack), Piet van der Pas (Profpiet), Wim Schluter (Muziekpiet), Job Bovelander (Talentpiet), Wilbert Gieske; Dieter Jansen (stem Robotje)

Scenario: Ingrid van Berkum, Gerben Hetebrij. Vlak voor 5 december verdwijnt Sinterklaas op mysterieuze wijze uit het kasteel. De Pieten van de Club begrijpen er niets van en worden ongerust. Als  Sinterklaas even later vanzelf weer opduikt, zegt hij onaardige dingen en gedraagt hij zich vreemd. Wat is er met Sinterklaas gebeurd? En wat deed die Speelgoeddokter op het kasteel? Het zijn Mees en zijn buurmeisje Katja die ontdekken wat er met Sinterklaas aan de hand is en wat het geheim is van de eigenaardige Speelgoeddokter. Pakjesavond loopt gevaar en ze moeten zo snel mogelijk de Pieten van De Club van Sinterklaas waarschuwen! Gaat het de Club Pieten en Mees & Katja lukken tijdig de Speelgoeddokter te ontmaskeren? Slagen zij erin Pakjesavond dit jaar toch nog door te laten gaan?

Productie: Tom de Mol. Distributie: Just Film Distribution. Muziek: Arjan Kiel, Linda Pols, Rick Pols. Camera: Joris Kerbosch. Montage: Jurriaan van Nimwegen. Casting: Else Falkena. Art direction: Jeroen Evers. Kostuums: Linda Bogers.Make up: Carolina Leenders. Stunt coördinator: Michel Struik.

De regie van De Club van Sinterklaas & Het Geheim van de Speelgoeddokter was in handen van Pieter Walther Boer (TV-series De Co-assistent, Flikken Maastricht). De Club van Sinterklaas & Het Geheim van de Speelgoeddokter is de eerste bioscoopfilm van DE CLUB VAN SINTERKLAAS, dat sinds 1999 al 13 jaar onafgebroken op televisie te zien is. Sinds 2009 bij RTL 4 en Telekids en daarvoor bij Jetix (Fox Kids). De TV-serie is tweemaal bekroond met de Cinekid Kinderkast Award, de prijs voor het beste fictie kinderprogramma en werd in 2007 genomineerd voor de Gouden Stuiver.

Laura van Bussel speelde eerder het jongste Von Trapp kind, Gretl, in de musical The Sound of Music. Vervolgens speelde ze in de musical Joseph de rol van Miriam.
Julian Ras maakte zijn speelfilmdebuut in BENNIE STOUT.

Het Muiderslot doet dienst als kasteel van Sinterklaas.

Gemaakt met steun van Jumbo, 100%NL, UPC, RTL Telekids, Mattel en Bolletje.

Site: www.declubvansinterklaasdefilm.nl
Première: 3 oktober 2012 (93 bioscoopzalen)
K-70 minuten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten