woensdag 2 juli 2014

MY LIFE ON PLANET B

Iván López Núñez

met: Serge Price (Neky), Rik Wezenberg (Eppo), Ceylan Can (Sylvie), Lindsay Zwaan (Jessica), Alix Adams (moeder van Neky), Raymond Thiry (vader van Neky), Rodney Beddal (Rogor), Kimberly de Graaff (geexecuteerd meisje), Hetty Feteris (Tronik), Morgan Knibbe (Rutger), Yannick Noomen (barman), Harry van Rijthoven (rector), Coosje Smid (Lisa), Bas van Prooijen (Marcel), Samir Veen (Max), Ward Weemhoff (dakloze), Enrico Williams (Asir)

Scenario: Rogier de Blok, Iván López Núñez. Neky en Eppo zijn beste vrienden. De tieners brengen hun tijd het liefste door met het kijken naar B-films en geven hun mening erover op hun videoblog Eppo's en Neky’s Cultcorner. Maar het leven van een puber is niet makkelijk. Neky’s moeder ligt elke dag depressief op de bank, z’n zus zit hem altijd op zijn nek en zijn vader heeft net een nieuwe Thaise vriendin. Zijn gezette vriend Eppo werkt als een magneet voor alle treiteraars van de school. Neky's leven verandert drastisch wanneer hij mysterieuze flessenpost ontvangt en gothic-punkers in de buurt arriveren. Neky verft opeens z’n haren zwart en durft een eerste stap te zetten in het honk van de coole punkers. Ondertussen ontwikkelt Eppo een obsessieve fascinatie voor een nieuwe B-film maar kan Neky tijd noch zin vinden om het enthousiasme van zijn oude vriend te delen.

Producenten: Frans van Gestel, Arnold Heslenfeld, Joost de Wolf, Judy Maat. Camera: Gregg Telussa. Production design: Joyce van Diepen. Set geluid: Bouk Bouwmeester. Sound design: Nardi van Dijk. Visual effects: Kasper Oerlemans. Montage: Menno Boerema. Muziek: Fons Merkies. Productiebedrijf: Topkapi Films. Omroep: VPRO TV

De film sleepte in 2012 op het Nederlands Filmfestival de prijs van de MovieSquad Jongerenjury in de wacht, maar draaide pas vanaf 3 juli 2014 in bioscoop Het Ketelhuis in Amsterdam.

De komedie is het speelfilmdebuut van de jonge regisseur Ivan Lopez Nunez, die eerder onder meer de voor een Emmy genomineerde serie Max & Billy's Drill Machine Girl maakte.

Kijkwijzer: 12 jaar (geweld, angst, grof taalgebruik).
IMDb
Trailer
Première: 3 juli 2014
K-76 minuten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten